CUC

Carnetova korisnička konferencija CUC

jedina prava, na koju idem pa makar sama platila smještaj, iako se to zapravo još nikad nije dogodilo :). Svake godine pažljivo pratim izmjenu programa, nekad boljeg, nekad lošijeg. To je i izvrsna prilika za popričati s kolegama.

Godine 2019. opet krećem u izazov interaktivnog izlaganja s temom “Git+Hub=projektni rad” s naglaskom na projektnoj nastavi 4. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije. Nakon prošlogodišnjeg više manje uspješnog izlaganja, osim treme, preblizog držanja mikrofona i drugih manjih gafova, ove godine ću se potruditi da izvedba bude bolja kako bi publika zaista doživjela posebnost ovog rada  i svega onoga što činim u razredu, s učenicima i za učenike.

Godine 2018. su brojni moji kolege i članovi Zagrebačke županije, baš kao i ja, odlučili predstaviti svoje projekte informatičkoj i školskoj zajeddnici na CUC-u.

Danijel Ptičar: Izrada i upotreba digitalnog optičkog spektrometra u nastavi

Đuro Leščić: Generiranje pisanih provjera

Josip Požega: Budi 3D kreativan

Kristina Lučić: Interaktivno Python programiranje

Moje interaktivno izlaganje je publiku upoznalo sa stanjem u učionici opće i pm gimnazije u Velikoj Gorici, kada brojni učenici zbog nekvalitetne informatike u osnovnoj školi, dolaze potpuno nepripremljeni za napredno usvajanje algoritamskih vještina i spoznaja. Stoga im pokušavam pomoći online razvojnom okolinom repl.it u kojoj su im zadatci uglavnom dostupni apriori, ne trebaju instalirati ništa na svoje računalo, te čak u nedostatku boljeg mogu raditi i na malo većem pametnom telefonu. Nažalost stres i trema su uzrokovali da mi je predavanje bilo pomalo suhoparno, ali nadam se da je ipak zanimljivost i iscrpnost informacija na prezentaciji bila dovoljna da doprem do nastavnika u publici.