Eportfolio

Eportfolio nastavnice informatike

Sve je započelo s loomen zadatkom o kreiranju web stranice koja će sadržavati:

 • plan mog stručnog usavršavanja
 • dinamički životopis mojih iskustava iz života, rada, studiranja
 • moja postignuća (dokumenti, slike, web stranice) i podatci od interesa (arhiva)

Međutim već drugu godinu osvježavam ove stranice i primjećujem da mi ovaj neformalni način pisanja odgovara te umjesto službenih i suhoparnih stranice kreiram nešto živo i interesantno. Definitivno ne namjeravam marketinški se promovirati kao spisateljica :), ali pazim da mi se SEO atributi zelene, znači da me u nekom specifičnom slučaju možete pronaći guglanjem.

Prošla 2018./2019. mi je bila jako naporna, ali i uspješna. Krenula sam s izravnom primjenom novog kurikula u prvom i četvrtom razredu opće i pm gimnazije, te nakon vrlo uspješno odrađenog prvog poluugodišta, kolega je odlučio dati otkaz. Slijedi noćna mora pet različitih programa po novom kurikulu. Nije mi prvi puta da mijenjam programski jezik i metodiku, ali uz nastavu vodim i drugu godinu Erasmus projekt, održavam informatičke učionice i školsku mrežu, te najgore od svega pokušavam biti na razini MOJIH standarda i očekivanja.

Evaluacijski listić koji učenici popunjavaju na kraju godine pokazao je ne tako loše rezultate, većina učenika pm gimnazije je prepoznala moj rad i ocijenila me kao dobrog nastavnika. Učenici prvog razreda opće gimnazije su često koristili epitet “dosadno”, što me u početku jako zbunilo. Novi kurikul ide upravo za time da je nastava dinamična i uzbudljiva. Možda sam u svim tim alatima i kvazi uzbuđenjima izgubila nit?

Državno natjecanje Infokup, pogledajte prezentacijski video naše ekipice:

U svakom slučaju preda mnom je nova prazna ploča!

Evo par linkova na uspješnice 2018./2019.:

 1. Državno natjecanje Infokup-rezultati
 2. Kampanja Erasmus+ KA2 projekta
 3. GVG Firefighters T-com natječaj “Spasimo hrvatske šume”
 4. Nagrada “Poduzetnici budućnosti” Hrvatske udruge poslodavaca
  1. Članak
  2. MINGO
  3. HUP
  4. Direktno.hr
 5. Carnetova korisnička konferencija CUC “Python interaktivno programiranje”