HUP

Hrvatska udruga poslodavaca HUP

natječaj Poduzetnici budućnosti

Zagreb, 10. lipnja 2019. godine – Na HUP-ovom Danu poduzetnika u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin okupilo se i ove godine više od 600 poduzetnika i poslodavaca, predstavnika gospodarske zajednice te ostalih uzvanika iz političkog i javnog života zemlje.

Na Danu poduzetnika dodijeljena su nagrade najboljim poduzetničkim idejama timova srednjih škola Republike hrvatskeNatječajem „Poduzetnici budućnosti“ Hrvatska udruga poslodavaca nagrađuje 25 poduzetničkih ideja timova srednjih škola s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna.

Projekt „Poduzetnici budućnosti“ podržavaju tri institucionalna partnera: predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Najbolji projekti timova srednjih škola koje su u 2019. osvojile svaka po 25.000 kune ove godine su:

  1. Gimnazija Velika Gorica – Spasimo hrvatske šume
  2. Industrijska strojarska škola Zagreb – Vacuumforming uređaj za izradu kalupa za odljevak
  3. V. gimnazija, Zagreb – Mundus Education System
  4. Obrtnička škola Požega – Vinys
  5. Industrijsko-obrtnička škola Slatina – Dijagnostički pisoar za otkrivanje raka prostate

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat  sudjelovali su u dodjeli te su tom prilikom izjavili:

Blaženka Divjak: „Ponosni smo što možemo podržati projekt Poduzetnici budućnosti i smatram važnim činjenicu što je i predsjednica države danas ovdje te je dala podršku projektu i što ste svi u publici strpljivo s nama do kraja dočekali dodjelu nagrada. Čestitam svim pobjednicima.“

Darko Horvat: „Na današnji skup gledam kao na primjer pozitivnog dijaloga usprkos nekim brojkama koje smo danas čuli. Čestitam svim dobitnicima i nadam se da će biti prepoznati i marketinški te da će na dobar način iskoristiti novac koji su danas osvojili.“

 

DOBITNICI NATJEČAJA PODUZETNICI BUDUĆNOSTI 2019.:

PET PROJEKATA KOJI SU OSVOJILI 25.000 KUNA SVAKI:

Gimnazija Velika Gorica Velika Gorica SPASIMO HRVATSKE ŠUME
Industrijska strojarska škola Zagreb Zagreb Vacuumforming uređaj za izradu kalupa za odljevak
V. gimnazija, Zagreb Zagreb Mundus Education System
Obrtnička škola Požega Požega Vinys
Industrijsko-obrtnička škola Slatina Slatina Dijagnostički pisoar za otkrivanje raka prostate