Infokup

Državno natjecanje Infokup

Tijekom 2018./2019. ekipa Gimnazije Velika Gorica je prisustvovala državnom natjecanju u kategoriji Razvoj softvera. Moji učenici, maturanti, Antun Drobnjak, Dorijan Farkaš i Patrik Vuković s radom “DetectIt – spasimo hrvatske šume” osvojili su 4. mjesto. Iako je rad dobro zamišljen, uz pripreme za maturu i druge ine obaveze, nisu stigli funkcionalno završiti cjelinu. Rad je baziran na Arduino mikroupravljaču i raznim senzorima, te desktop aplikaciji koja vatrogascima može javiti o početku požara, te zatim smjeru i brzini širenja požara. Mojim vrijednim učenicima, a i meni, je ovo bilo dobro iskustvo, nadam se da će zahvaljujući tome lakše zaplivati na FER-u, a Patrik na montaži.

U školskoj godini 2013./2014. mentorirala sam učenika Dominika Čubelića, 2. razred pm gimnazije, na Državnom natjecanju Infokup, kategorija Algoritmi

U brojnim drugim pokušajima slijedeći najveći uspjeh bio je Josip Kos, 1 bod do državnog Osnove informatike.

Svake godine zapravo se pripremamo i pokušavamo, djeca se vole natjecati i dok god imaju šansu neće odustati. Planiram i dalje svake godine ih podržavati i  pripremati.